מפעלי תעשיית המזון הינם בהגדרתם מפעלים “רטובים” כתוצאה מתהליכי הייצור ובפרט מהצורך השוטף לניקיון אינטנסיבי וקפדני הכולל שטיפת הציוד והרצפה.
במפעלי תעשיית המזון נהוג להתיז קצף סבון על גבי המיכון, הקירות ורצפת אולמות הייצור ולאחר מכן לשטוף בכמויות גדולות של מים שיש צורך בניקוזם וסילוקם למערכת הביוב.
במפעלי תעשיית המזון קיימת דרישה הנובעת מנושאי איכות ובטיחות המזון למניעת היקוות מים על גבי הרצפות.
במפעלי תעשיית המזון המעבדים מזון מן החי קיימת דרישה לניקוז, איסוף ואגירת מי מלח, דם וחומרים אחרים המזיקים לאיכות הסביבה ופינויים לאתרי טיפול ומחזור בפסולת האסורה לשפיכה למערכת הביוב הרגילה.
הדגשים לתכנון והתקנת מערכת תעלות ניקוז במפעלים פעילים בהם קיימת רצפת בטון ישנה
- בדיקה ראשונית של המיקום הנדרש להעמדת תעלות הניקוז תוך התחשבות בשיפועי רצפה קיימים, מיכון נייח, אמצעי שינוע על גבי תעלות הניקוז ומיקום נקודות התחברות למערכת ביוב קיימת.
- מרחק נכון מקירות, מחיצות וחלקי מבנה.
- עומק מערכת הביוב הקיימת לצורך תכנון נכון של שיפועי מערכת תעלות החדשה והעומק ההתחלתי.
- התאמת סוגי תעלות הניקוז – תעלות חריץ יתד, תעלות חריץ עם הרחבה פנימית, תעלות סבכה, התאמת חוזק החלק העליון של התעלה למסע כבד ומסיבי.
חברת ע.ב.מ עבודות ביטון מיוחדות מתמחה החל משנת 1983 במתן פתרונות תכנון, ייצור והתקנה של מערכות תעלות ניקוז ואגניות ניקוז וחיבורן למערכת הביוב הקיימת, ללא צורך בהשבתה ארוכה למעט הנדרש לביצוע העבודה עצמה תוך מתן דגש על הגנת סביבת העבודה מהתפזרות חלקי בטון, אבק ומפגעים אחרים ויציקת עיגון התעלות בחומרים מהירי ייבוש עמידים בפני תקיפה כימית המאפשרים שינוע מלא לאחר שעה מגמר יציקת חומרי העיגון.
חברת ע.ב.מ עבודות ביטון מיוחדות נותנת על עבודותיה אחריות טיב למשך 5 שנים.
דרישות אלה מחייבות מערכת ניקוז נוזלים העשויה מחומרים בלתי סופגים, חזקים ועמידים בפני תקיפה כימית ומאפשרים ניקוי ותחזוקה שוטפים ללא גרימת נזק למערכת.
במפעלי תעשיית המזון המעבדים מזון מן החי נדרשת הקמת מערכת ניקוז כפולה, אחת המנקזת לקו הביוב הראשי והשנייה המנקזת חומרים לטיפול ומחזור המחוברת למכלי אגירה עצמאיים שאינם מנוקזים למערכת הביוב הרגילה.
נהוג להתקין במפעלי תעשיית המזון תעלות ואביזרי ניקוז מנירוסטה ובמקרים מסוימים אף נירוסטה באיכות גבוהה במיוחד.